Γεωργικές Επιχειρήσεις

Λίγα λόγια για εμάς

…η ιστορία μας ξεκίνησε πριν τρεις γενιές, με σεβασμό προς τη Φύση και αφοσίωση στη δουλειά μας φροντίζουμε να σας προσφέρουμε τους καρπούς των κόπων μας. Καρπούς γνωστούς από την αρχαιότητα για τα ευεργετικά προς την υγεία οφέλη αλλά και την εξαίσια γεύση τους.

Σε ένα γραφικό τοπίο της Αργολίδας συναντώνται εκτάσεις οπωροφόρων δέντρων καρτερώντας την ώρα της συγκομιδής ενώ με φόντο το Ελληνοχώρι  και τον Άσσο Κορινθίας ευδοκιμούν οι ελαιώνες και οι αμπελώνες μας.

Έχοντας θέσει στόχο την μέγιστη ποσότητα παραγωγής άριστης ποιότητας καρπών παντρεύουμε την γνώση με την εμπειρία και την παράδοση με την τεχνολογία για να τα προσφέρουμε στην εγχώρια αγορά αλλά και το εξωτερικό. Για όλους όσους εκτιμούν την ποιότητα και αποζητούν  την φρεσκάδα … για εσάς.

 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Σκοπός η παραγωγή φρούτων άριστης ποιότητας για την ελληνική αγορά και την αγορά του εξωτερικού.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

Η άριστη ποιότητα και η μεγάλη ποσότητα φρούτων.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΌ

Οικογενειακή επιχείρηση, κάτω από τις συμβουλές της Ζηνοβίας Μαρνέζη-Λύτσιου (Τεχνολόγου Γεωπόνου,Απόφοιτης   ΤΕΙ Θεσσαλονίκης).

Οι σταφίδες και οι ελιές βρίσκονται στο Ελληνοχώρι και στον Άσσο Κορινθίας .

Οι οπωρώνες μηλιάς και αχλαδιάς βρίσκονται στην ορεινή Αργολίδα,σε υψόμετρο 900 μέτρων, σε μια πανέμορφη κοιλάδα.{ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΑΣ}

Που έχει  βαπτιστεί έτσι από τον  Άλεο, γιο του Αφέιδαντα και εγγονό του Αρκάδα, ο οποίος καθιέρωσε τη λατρεία της Αλέας Αθηνάς, πελοποννησιακής θεότητας της Ιατρικής. Ο περίφημος περιηγητής Παυσανίας κάνει λόγο για την αρχαία πόλη της Αλέας .Στην οποία υπήρχαν ιερά της Αρτέμιδος Εφεσίας, της Αθηνάς Αλέας, και ένας ναός του Διονύσου.

Προς τιμή του Διονύσου λάμβαναν χώρα κάθε 2 χρόνια τα Σκιέρεια, τα οποία περιλάμβαναν μια σπάνια τελετή μαστιγώματος των γυναικών, που αποσκοπούσε στη γονιμότητα. Η αρχαία Αλέα είχε κόψει τα δικά της νομίσματα αργυρά και χάλκινα.

Σήμερα μπορεί να διακρίνει κανείς στην περιοχή ερείπια των τειχών της ακρόπολης πόλης ,όπου σύμφωνα με το μύθο ,υπέκρυπταν θησαυρούς αμύθητης αξίας.